După două ore de discuţii, membrii Alianţei au rămas pe poziţii. Niciunul dintre cei patru lideri ai Alianţei nu şi-a schimbat decizia privind decretul prezidenţial cu privire la declararea zilei de 28 iunie 1940 Zi a ocupaţiei sovietice. Totodată, şedinţa Legislativului programată pentru astăzi, 28 iunie, a fost amânată pentru miercuri. Liderii AIE au precizat că vor discuta pe marginea modificării bugetului.
Amintim că în cadrul şedinţei de astăzi, preşedintele Legislativului urma să prezinte concluziile finale ale raportului Comisiei de condamnare a comunismului din R. Moldova.
„Mare lucru dacă nu va fi respectat un decret prezidenţial”, a declarat preşedintele AMN şi prim-vicepreşedintele legislativului, Serafim Urechean. Deputatul a mai precizat că nu vor cere demisia lui Mihai Ghimpu pentru a nu face jocul comuniştilor.
Mihai Ghimpu şi Vlad Filat au refuzat să facă declaraţii. În timp ce preşedintele interimar a participat la ceremonia de comemorare a victimelor ocupaţiei sovietice la monumentul Ştefan cel Mare, premierul Vlad Filat a depus flori la monumentul victimelor regimului communist din scuarul Gării Feroviare.
La rândul său, Marian Lupu, liderul PD a precizat încă o dată că partidul pe care îl conduce nu va participa la eveniment, menţionând că “potrivit juriştilor, deciziile privind stabilirea zilelor oficiale de sărbătoare şi comemorare sunt prerogativa Parlamentului şi nu a preşedintelui”.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE