Comisia parlamentară creată pentru elaborarea unui proiect de modificare a constituţiei va relua discuţiile pentru a se ajunge la un numitor cu comuniştii, a declarat după revenirea de la Strasbourg preşedintele interimar Mihai Ghimpu, joi, 6 mai.
„Comisia parlamentară urmează să ia o decizie pe care să o propună parlamentului”, a declarat Ghimpu, menţionând că urmează a se negocia cu comuniştii.
În acelaşi timp, potrivit preşedintelui interimar, negocierile ar putea fi mediate de secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland.
Ghimpu a mai declarat că dacă nu se ajunge la un numitor comun, atunci problema va fi discutată din nou în cadrul Comisiei de la Veneţia şi a cerut jurnaliştilor să nu se grăbească cu dizolvarea parlamentului.
În acelaşi timp, comuniştii susţin că ar putea merge la negocieri cu Alianţa, dacă este acceptat proiectul lor de reducere a pragului pentru alegerea şefului statului.
Amintim că în prezent sunt două proiecte de modificare a art. 78 din Constituţie, - cel al comuniştilor şi cel al AIE, care prevede ca preşedintele ţării să fie ales prin vot direct.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE