Actele urmau a fi prezentate la Ambasada Federaţiei Ruse în R. Moldova pentru primirea cetăţeniei şi a paşapoartelor în termen restrâns.
Astfel, în urma documentării s-a dovedit că escrocul, plasând un anunţ în ziarul local precum că ajută la perfectarea documentelor pentru obținerea cetăţeniei străine, se întâlnea cu clienţii chiar în oficiul unde activează, în cadrul unei Asociaţii Obşteşti din zona de Sud a ţării. De asemenea, s-a stabilit că bărbatul şi-a pornit afacerea cu un an în urmă.
Actualmente, suspectul se află în arest pe un termen de 30 de zile.
În acest caz a fost pornită o cauză penală, suspectul riscă o pedeapsă sub formă de amendă în mărime de la 500 la 1000 unităţi convenționale sau închisoare de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de 3 ani.
Persoanele care au avut de suferit de pe urma activităţii ilegale a acestui om, sunt rugate să se adreseze la Direcţia investigare a fraudelor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, la următoarele numere de telefon: 577-141 sau la 902.
 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE