Accidentul de la Smolensk este cel mai tragic eveniment din istoria postbelică a Poloniei, în care au murit reprezentanţii elitei politice. Este o pierdere enormă pentru poporul polonez.
Astfel a comentat Martin Nosal, însărcinatul interimar cu afaceri al misiunii diplomatice, marţi, 13 aprilie, în cadrul unui briefing organizat la Ambasada Poloniei la Chişinău, tragicul eveniment aviatic în care şi-au pierdut viaţa 87 de oficiali polonezi.
De asemenea, oficialul a mulţumit tuturor cetăţenilor moldoveni pentru gestul de a depune flori la ambasadă şi consulat, pentru mesajele emoţionale din cartea de condoleanţe, pentru cuvintele de încurajare, expresiiile de solidarizare cu familiile celor decedaţi pentru că “este un gest foarte important pentru noi în aceste momente tragice”, a spus Nosal.
Diplomatul a precizat că în scurt timp, cărţile cu mesajele de condoleanţe vor fi transmise conducerii Poloniei.
Amintim că, 13 aprilie a fost declarată zi de doliu naţional în Republica Moldova pentru a comemora victimele accidentului aviatic de la Smolensk, iar în faţa ambasadei Poloniei sute de oameni au depus flori şi au aprins lumânări. La Catedrala ”Nașterea Domnului”, un sobor de preoţi au oficializat o slujbă și au pomenit sufletele oficialilor polonezi decedați.
Menţionăm că cei care doresc să transmită mesaje de condoleanțe poporului polonez pot merge la Ambasada Poloniei situată în strada Grenoble 126, până la 16 aprilie, între orele 10:00 – 12:00 și 14:00 -16:00. 
Funeraliile celor 96 de persoane decedate sâmbătă, 10 aprilie sunt planificate pentru duminică, 18 aprilie.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE