Preşeditele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu va prezenta o alocuţiune în Parlamentul României, la 27 aprlie, în timpul unei vizite pe care o va efectua la Bucureşti.
Birourile permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au decis, marţi, 13 aprilie, ca Mihai Ghimpu, să se poată adresa Parlamentului pe 27 aprilie, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele Camerei, Roberta Anastase. 
Astfel, conducerea Parlamentului a aprobat solicitarea Administraţiei prezidenţiale de la Bucureşti, care informa că preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, va efectua o vizită în România în perioada 27-28 aprilie, prilej cu care ar dori să se adreseze Camerelor reunite ale Parlamentului. 
“Am onoarea de a vă informa că ES dl. Mihai Ghimpu, preşedintele interimar al Republicii Moldova, va efectua o vizită oficială în România, în perioada 27-28 aprilie 2010, la invitaţia omologului roman”, se arată în scrisoarea preşedintelui Traian Băsescu.
Mihai Ghimpu şi-a exprimat dorinţa de a susţine o alocuţiune în plenul Parlamentului. “Potrivit proiectului de program al vizitei, această acţiune ar putea avea loc marţi, 27 aprilie, în intervalul 12,30- 13,15”, se mai arată în scrisoarea transmisă de Preşedinţia română.
Mihai Ghimpu va efectua o vizită în România în perioada 27-28 aprilie.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE