În noaptea de 18 spre 19 iulie, 7 indivizi au atacat o maşină a Partidului Liberal Democrat. Liderul PLDM, Vlad Filat, a declarat luni, 20 iulie, că maşina era dotată cu echipamentul necesar pentru prezentarea publică în Piaţa Marii Adunări Naţionale a raportului PLDM cu privire la alegerile din 5 aprilie.
“Ei au aruncat cu pietre şi au spart parbrizul maşinii. La apariţia paznicilor, indivizii au fugit, „uitând” la faţa locului cîteva sticle cu inflamabil pentru incendierea autovehiculului”, a spus Filat.
Liderul PLDM consideră că adresa unde staţiona maşina era cunoscută doar persoanelor responsabile din cadrul PLDM şi colaboratorilor poliţiei municipale. “Aceasta ne face să credem că scurgerea de informaţii a fost posibilă cu ajutorul poliţiei, dacă nu chiar şi organizarea incidentului”, a menţionat Vlad Filat.
Totodată, liderul liberal democrat a solicitat PCRM “să înceteze coruperea politică a cetăţenilor”. Pe de altă parte, comunistul Grigorii Petrenco a declarat că Partidul Comuniştilor nu foloseşte astfel de metode şi că “unor concurenţi electorali le place să fie victime”.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE