Ziua "Fără pantaloni" la metrou a fost marcată şi anul acesta în toată lumea. Mii de persoane din Sofia, New York sau Londra au celebrat bizara tradiţie, călătorind cu trenurile subterane în lenjeria intimă, scrie Mediafax.
În 2013 a fost marcată cea de-a treisprezecea ediţie a zilei "Fără pantaloni", o tradiţie care are la bază o simplă glumă lansată în 2002 de câţiva americani din New York. Tinerii intenţionau să pornească un fel de trend inocent sub formă de provocare, iar fenomenul a luat o amploare neaşteptată.
Deşi perioada anului este marcată de temperaturi scăzute şi grade cu minus marcate pe termometre, locuitorii din Londra nu s-au menajat de la ciudata sărbătoare şi au renunţat la pantaloni sau fuste pentru a circula cu metroul în lenjerie intimă, relatează dailymail.co.uk.
Principiul acestei sărbători este să reuşeşti să fii cât mai serios chiar dacă vezi alţi călători în lenjeria lor intimă. Participanţii la acest obicei devenit fenomen social sunt nevoiţi să se comporte ca şi cum nimic nu ar fi ciudat în preajma lor. În Londra, unul dintre participanţii la tradiţie a apărut pe peronul de la metrou doar în lenjerie inimă şi a circulat cu trenul subteran şapte staţii, potrivit sursei citate, chiar dacă nu este interzis să porţi alte haine, cu excepţia pantalonilor sau a fustelor.
Sărbătoarea a fost celebrată atât în capitala Bulgariei, Sofia, cât şi în New York, oraşul american de unde a pornit această tradiţie. În 2006 celebrarea acestei tradiţii s-a încheiat într-un mod nefericit pentru câţiva americani din New York. Un poliţist a arestat opt călători, însă ulterior aceştia au fost eliberaţi, pe motiv că nu există vreo reglementare legală care să interzică gestul de a nu purta pantaloni sau fustă în metrou.
Anul trecut, ziua "Fără pantaloni" la metrou a fost celebrată în 59 de oraşe din 27 de ţari la nivel mondial.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE