În parteneriat cu UNICEF şi Ministerul Protecţiei Sociale, Familiei şi Copilului (MPSFC), reprezentanţii Centrului vor organiza 8 platouri interactive unde copiii vor lua parte la mai multe activităţi. Astfel, aceştia vor putea participa la concursuri de poezie, dans, karaoke, jocuri sportive. Învingătorii vor primi multe cadouri şi dulciuri.
Pe parcursul zilei, copiii vor fi serviţi cu îngheţată şi sucuri, a spus Viceministrul MPSFC, Viorica Dumbrăveanu. De asemenea, a mai declarat Dumbrăveanu, cu prilejul acestei sărbători, vor fi alocate ajutoare materiale familiilor în dificultate. Printre beneficiari se numără familiile numeroase, cele monoparentale, copii orfani neinstituţionalizaţi, precum şi copiii cu dizabilităţi. Pentru aceste ajutoare au fost alocate 4 mln de lei, a mai spus Viorica Dumbrăveanu.
Cele mai stringente probleme ale copiilor, a declarat reprezentantul UNICEF în Moldova, Alexandra Yuster, sunt copiii abandonaţi şi cei care rămân fără îngrijire părintească din cauza migraţiei masive din R. Moldova. „ În acest an, aniversarea copiilor este una deosebită pentru că se împlinesc 20 de ani de la adoptarea Convenţiei pentru Drepturile Copiilor, la care a aderat şi R. Moldova”, a mai spus Yuster.
Sărbătoarea va începe la ora 10.00 cu o demonstraţie a motocicliştilor şi va continua cu multe concursuri şi premii. Ziua Copilului va fi încheiată de un concert folcloric susţinut de Ansamblul folcloric „Iedera” şi surorile Osoianu. În acelaşi timp, activităţi similare se vor desfăşura şi la Centrul Expoziţional Moldexpo, cu începere de la ora 10.00.
Conform Biroului Naţional de Statistică, în R. Moldova, sunt înregistrate 517 mii de familii în care cresc peste 842 mii de copii.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE