Vladimir Voronin a susţinut miercuri, 15 iulie, în Palatul Republicii, o conferinţă de presă în care a răspuns la unele întrebări ale jurnaliştilor. Despre cauza morţii lui Valeriu Boboc, Voronin a precizat că nu a citit expertiza. „Chiar dacă s-a dovedit că a murit de lovituri, rămîne de demonstrat cine le-a aplicat”, a declarat Voronin.
Despre relaţiile externe, acesta a mai spus că “vom prelungi relaţiile cu Rusia. Despre România.... E imposibil să dialoghezi cu guvernarea României. Vom discuta direct cu autorităţile Uniunii Europene”.
Întrebat despre deplasările sale cu elicopterul, Voronin a precizat doar că “elicopterul nu aparţine Partidului Comuniştilor”. Totodată, acesta a atenţionat jurnaliştii “nu uitaţi că eu sunt preşedinte în exerciţiu când îmi acordaţi astfel de întrebări”.
Întrebat cât a plătit PCRM, în calitate de concurent electoral, pentru închirierea sălii, Voronin a răspuns că nu ştie, dar a precizat că plăţile se acoperă din fondul electoral al partidului.
Directorul Palatului Republicii, Tudor Nerean, a precizat că “PCRM, ca şi alte instituţii care nu sunt de stat, achită pentru închirierea sălii de conferinţe 2 mii lei pentru o oră”. Iar pentru instituţiile de stat preţul este mai mic a mai precizat acesta.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE