Reprezentanţii „Uniagroprotect" şi Uniunii producătorilor de zahăr s-au arătat îngrijoraţi de intenţiile de majorare a Taxei pe Valoare Adăugată la zahăr de la 8% la 20%, menţionînd că aceasta ar putea afecta dezvoltarea ramurii.
 
Vlad Filat a menţionat că deciziile ce au vizat liberalizarea economiei naţionale, inclusiv agricultura, au dat efectul scontat, reuşindu-se depăşirea crizei şi asigurarea unei creşteri economice, care în primul trimestru al anului curent este cifrată de 8,4%.
 
„Este important să asigurăm previzibilitate şi stabilitate în domeniul producerii zahărului, însă, în acelaşi timp, trebuie să asigurăm o administrare fiscală disciplinată şi responsabilă", a accentuat Prim-ministrul.
 
În context, Filat a dispus crearea unui Grup de lucru, format din reprezentanţii MAIA, Ministerului Finanţelor, reprezentanţii producătorilor de zahăr, ai procesatorilor şi alţi specialişti în domeniu, în vederea adoptării unei poziţii consolidate în ceea ce priveşte stabilirea cotelor TVA. Grupul de lucru având la dispoziţie 7 zile pentru identificarea unei soluţii.
 
De menţionat că, în ultimii 2 ani ramura zahărului a fost modernizată, devenind una profitabilă, iar în acest domeniu au fost create 6 mii de locuri de muncă de către producători şi 2 mii locuri de muncă de către procesatori.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE