Viorel Chetraru este noul director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice și Corupție (CCCEC). Numirea sa în funcție a fost anunțată, în ședința Guvernului de miercuri, 4 noiembrie.
După ce premierul Vlad Filat a anunțat noul director a și menționat ”mâine la ora 8 ne vedem la Centru pentru a vă prezenta, dar și a prezenta colectivul și a stabili sarcinile de lucru”.
”Activitatea trebuie să fie desfășurată într-un cadru absolut legal, pentru a exclude transformarea acestei instituții dintr-un organ de drept într-un mecanism de represiune aflat în slujba intereselor de tip criminal”. De asemenea, noul director CCCEC a promis că va trece la unele măsuri practice, nu doar vorbe așa cum s-a făcut până acum. Prima acțiune pe care o va întreprinde Chetraru este ”voi revedea personalul care activează la moment urmând să ne clarificăm cu cei care încă nu au înțeles sarcinile și obiectivele pe care trebuie să le realizeze”.
Viorel Chetraru a absolvit Academia ”Alexandru Ioan Cuza” a Ministerului României din București – 1996, după care a activat în cadrul Comisariatului de poliție a sectorului Centru în calitate de inspector superior, inspector principal, șef de serviciu a poliției economice până în 2001. După crearea CCCEC, 2001 a fost numit în calitate de șef al direcției investigații operative și șef adjunct a direcției generale teritoriale Chișinău, din 2007 activează în cadrul Ministerul Afacerilor Interne în funcție de șef al direcției inspectări și supravegheri.  
În cadrul aceleiași ședințe, Guvernul a numit în funcție viceminiștrii, după cum urmează:
1. Elena Beleacova, director general al Biroului Relațiilor Interetnice,
2. Natalia Gherman, viceministru al Afacerilor Externe şi al Integrării Europene,
3. Octavian Calmâc, viceministru al Economiei,
4. Gheorghe Vdovîi, director Moldsilva,
5. Anatol Zolotcov, viceministru al Construcţiilor și Dezvoltării Teritoriului,
4. Boris Gherasim, viceministru al Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor,
5. Sergiu Sainciuc, viceministru al Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE