Senatorul român Viorel Badea, a inaugurat luni, 15 martie, la Chişinău propriul birou parlamentar. În aceeaşi zi el a avut şi primele întrevederi cu cetăţenii.
Pentru început, cabinetul va funcţiona trei zile pe săptămână, cu un program de două ore, urmând ca să-şi extindă activitatea, în funcţie de necesităţi. Viorel Badea a precizat că intenţionează ca odată cu deschiderea consulatelor României la Cahul şi Bălţi să examineze şi oportunitatea deschiderii a două cabinete în localităţile respective.
El a spus că aşteaptă ca „subiectele vedetă”, vor fi redobândirea cetăţeniei române, obţinerea vizei, modalităţile de obţinere a permisului de mic trafic la frontieră. „Problemele care vor fi sesizate de cetăţeni vor fi transmise autorităţilor statului român”, a mai spus Badea.
Viorel Badea a anunţat că intenţionează să aducă la Chişinău experţi în diferite domenii din România, pentru a discuta cu cetăţenii problemele existente. Senatorul a mai spus că în parteneriat cu primăria Chişinău vor fi deschise puncte de informare, unde cetăţenii vor putea accesa anumite servicii informative. Ulterior, asemenea puncte ar putea fi deschise şi în alte localităţi din Republica Moldova.
Chiar în ziua inaugurării biroului parlamentar, cinci persoane s-au înscris la audienţă la senatorul român.
În altă ordine de idei, Badea a anunţat că România a depus demersurile respective şi speră că în curând va dispărea necesitatea prezentării dovezii unui cont bancar de 500 de euro la obţinerea vizei româneşti. „S-a negociat cam strâmb această clauză, în genunchi”, a declarat el.
Senatorul român a mai spus că România susţine decizia pe care au luat-o membrii Alianţei pentru Integrare Europeană (AIE) de la Chişinău, privind organizarea unui referendum pentru adoptarea unei noi Constituţii. În opinia sa, desfăşurarea unor alegeri anticipate în Republica Moldova, în actuala situaţie, ar constitui o „greşeală fundamentală”.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE