Pe primul loc al clasamentului se situează Phil Gramm, președintele Comitetului Bancar din Senatul american. Acesta este acuzat că a susținut dereglementarea piețelor financiare.
În 2000, oficialul american a trecut prin Congres un act prin care permitea contractile de tip swap, fără a mai fi controlate. În urma acestei decizii, AIG a fost condusă în situația de faliment, apelând la ajutorul statului pentru a rămâne pe piață.
Pe poziția a doua se situează Christopher Cox, fostul director al Securities Exhange Commision (SEC), din cauza atitudinii față de activitățile magnatului Madoff. Acesta este acuzat și de lipsa de intervenții în legatură cu transparența activităților Lehman Brothers și Merril Lynch.
Ultimul loc pe podium, îl ocupă Angelo Mozilo, fondatorul celei mai mari bănci ipotecare din SUA, Countrywide. Acesta a făcut o afacere de succes din faptul că oferea credite unor oameni care nu puteau justifica, în nici un fel, că vor putea să își achite aceste datorii.
Din acest top, alcătuit din 25 de poziții, mai fac parte și fostul președinte americand George W. Bush, Allan Greenspan, fost președinte al Federal Reserve și afaceristul Bernard Madoff.
Totuși, topul arată și vina purtată de populația SUA, aceasta ocupând poziția a XVI-a a clasamentului. Consumatorul american este acuzat că a cheltuit mai mult decât putea să își permită, în ultimii 40 de ani.
Revista Time scrie că americanii au renunțat la acest obicei, mult prea târziu, în al patrulea semestru din 2008.