Aplicaţiile vor începe în oraş odată cu includerea sirenelor la orele 9:00. Va fi simulat un cutremur de pămînt cu magnitudinea de 7,5 grade.
Consecinţele seismului simulat vor fi variate şi vor include lichidarea incendiilor de proporţii cu evacuarea şi salvarea persoanelor, lichidarea scurgerii substanţelor puternic toxice, localizarea focarului de gripă aviară, precum şi alte urmări ale cutremurului.   
Aplicaţiile vor demara la orele 7: 00 cu revista de front, care va fi organizată la staţia terminus a rutei troleibusului 24, de pe strada Mircea cel Bătrîn.
Prima locaţie afectată de seismul improvizat va fi un bloc locativ din strada Mircea cel Bătrîn, sectorul Ciocana, după care vor urma alte 6 locaţii cum ar fi: CET nr. 1, sectorul Rîşcani; SA „Stag Textil Industry”, sectorul Centru; Spitalul clinic municipal nr. 4, sectorul Buiucani, etc.
Scopul acestui exerciţiu este de se verifica starea de pregătire a organelor de conducere la nivel de municipiu, sector, oraş, sat, obiectiv economic şi a formaţiunilor protecţiei civile pentru desfăşurarea acţiunilor de lichidare a consecinţelor situaţiilor excepţionale cu caracter diferit.
Aplicaţii de acest nivel se organizează în municipii odată la cinci ani.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE