Un bărbat de 26 de ani din raionul Orhei a fost reținut în flagrant în timp ce plasa droguri în ascunzișuri.

Polițiștii din sectorul Rîșcani al Capitalei au intrat în posesia unei informații operative despre activitatea infracțională  a bărbatului precum că ar comercializa droguri în acest sector.

În cadrul acțiunilor procesual penale dispuse de polițiști și procurori s-a stabilit că suspectul comercializa droguri de tip ,,PVP” prin intermediul aplicației ,,Telegram”.

În timpul percheziției în apartamentul pe care suspectul îl închiria, polițiștii au depistat și ridicat circa 37 de pachețele învelite în bandă adezivă în care se aflau droguri de tip ,,PVP”, carduri bancare, două telefoane mobile și o armă pe care acesta o deținea ilegal.

Toate probele depistate au fost ridicate pentru a fi efectuate expertizele de rigoare.

Valoarea drogurilor pe piața neagră se ridică la 75 000 de lei.

Bărbatul a fost plasat în arest pentru 30 de zile și este cercetat penal pentru ,, Circulația ilegală a drogurilor în proporții deosebit de mari” și ,,Purtarea, păstrarea, procurarea, fabricarea, repararea sau comercializarea ilegală a armelor  şi muniţiilor, sustragerea lor“ .

Conform legislaţiei în vigoare,  acesta riscă o pedeapsă cu închisoare de la 3 la 15 de ani.

În continuare polițiștii și procurorii  întreprind acţiuni în vederea documentării tuturor circumstanțelor și stabilirii altor persoane la săvârșirea infracțiunii.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE