Președinta Republicii Moldova Maia Sandu a participat duminică, 12 iunie, la Festivalul iProsop din satul Selemet, raionul Cimișlia.
„Oameni luminoși cu inima mare, oameni care-și iubesc țara si-și cinstesc tradițiile – sunt oamenii pe care i-am întâlnit astăzi la cea de-a patra ediție a Festivalului iProsop din satul Selemet, raionul Cimișlia. Am admirat lucrările meșterilor populari și portul national al participanților, m-am prins în horă cu membrii colectivelor artistice care au venit la festival din toată țara si am gustat din bunătățile oferite generos de pământul nostru”, a menționat președinta țării.
[embed]https://youtu.be/ALe13_1s7U0[/embed]   Șefa statului i-a felicitat pe locuitorii din Selemet, în frunte cu Primarul Tatiana Badan, pentru ideea de a celebra prosopul țesut manual.
„Le-am mulțumit pentru consecvența cu care păstrează valorile și reînvie tradițiile, contribuind la unitatea țării noastre și făcând-o mai cunoscută în lume. Frumoasa zi de Duminica Mare din acest an este, înainte de toate, despre pace și bună înțelegere. Pace și liniște vă doresc tuturor, pace pentru Moldova și pentru întreaga lume”, a mai spus Sandu.
Menționăm că, în acest an iProsop a reunit peste 30 de meșteri populari, ansambluri folclorice din țară și peste hotare, artiști emeriți, colective etnice de găgăuzi și ucraineni, care au prezentat cele mai frumoase colecții de prosoape caracteristice zonei de origine.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE