Domnica CemortanAtrocitățile descoperite la casa-internat pentru copii cu dizabilități mentale din Orhei au scos în stradă un grup de mămici. La numai o zi după ce în presă au apărut o serie de imagini video în care copii acuză administrația că îi maltratează, mai multe persoane au ieșit la un protest în fața Ministerului Muncii Protecției Sociale și Familiei, comunică Politik.md.
Manifestantele au venit la protest împreună cu copii. Acestea s-au mobilizat pe internet, a invitația activistei Domnica Cemortan și cer ministrului în exercițiu, Mircea Buga, să nu ignore acest caz, dar și să investigheze situația din alte internate.
”Noi, de fapt, ne vrem un stat de drept, un stat independent, cu valori ce tind spre cele europene, dar ceea ce s-a observat în acest vidoclip ne duce cu gândul la evul mediu. Așa ceva se întâmpla doar cu câteva sute de ani în urmă. De aceea și am ieșit să protestăm, într-un mod civilizat, față de ceea ce se întâmplă. Acești copii nu au nicio apărare, de fapt. Sunt mămică, dar și în membră a acestei societăți. (...) Dacă noi nu o să luăm atitudine atunci o să rămână lucrurile așa cum sunt și asta nua r trebui să se întâmple”, susține Ana Golbas, una dintre mămicile venite la protest.
Participantele la acțiunea publică au semnat și o petiție prin care cer demisia directoarei instituției în care au fost filmate imaginile. Dacă nu vor fi auzite, tinerele mămici promit să revină cu proteste în fața instituțiilor statului.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE