Guvernul și-a expus astăzi realizările, dar și restanțele în ceea ce ține de punerea în practică a prevederilor din Acordul de Asociere dintre R. Moldova și UE. Pentru asta a fost aprobat un Plan, care conțin niște descrieri ale acțiunilor care trebuie întreprinse pentru a ajunge cât mai aproape la nivelul statelor europene.
Din raport, se observă că cei de la guvernare așa și nu au reușit să modifice Constituția, astfel încât să fie schimbată modalitatea de selectare și numire a judecătorilor Curții Constituționale, a judecătorilor de la Curtea Supremă de Justiție și Consiliul Superior al Magistraturii, să fie aprobată noua Lege cu privire la Procuratură, să fie reformate Poliția și Comisia Națională de Integritate.
În același timp, Guvernul susține că a reușit să semneze un Acord cu Europol, pentru sporirea lucrului organelor de anchetă, semnarea Acordului cu Eurojust, aprobarea unor strategii și planuri de lucru în privința activității frontierei și a poliției anti-drog, întărirea relațiilor de cooperare cu UE în privința securității la frontieră și controlul migrației.
Vă propunem în continuare să citiți acest raport. 

1 an de Implementarea Acordului de Asociere RM UE by CristinaLupanVlah

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE