Candidatul desemnat la funcţia de premier, Valeriu Streleţ, a purtat astăzi ultimele consultări, înainte de învestirea noului Guvern. El s-a întâlnit cu reprezentanţii Asociaţiei Uniunilor de Creaţie, reprezentanţii  societăţii civile și reprezentanţii mediului de afaceri.
În cadrul discuțiilor fiecare și-a prezentat pozițiile, au punctat problemele cu care se confruntă și au discutat despre soluțiile pe care le văd ei pentru rezolvarea problemelor.
„S-au punctat o serie de provocări sistemice, cu care se confruntă R. Moldova și s-a menționat urgența și abordarea foarte hotărâtă a acestor probleme, pentru a încuraja atât investitorii locali, dar și pentru a-i încuraja și pe cei, care stimează posibilitatea de a investi în R. Moldova.
Am avut o abordare comună în acest sens și impresia mea este că vedem la fel acest subiect. S-a vorbit despre necesitatea de a scoate din economia tenebră pe cei, care nu plătesc impozite și creează o concurență neloială pentru cei, care activează strict conform legii. Urmează să avem o comunicare prin Consiliul economic pe lângă prim-ministru”, a declarat Valeriu Streleț după întrevederea cu oamenii din mediul de afaceri.
Amintim, că mâine va avea loc ședința Parlamentului, în care se va pune la vot învestirea noului Guvern condus de Valeriu Streleț. Deocamdată socialiștii au fost unicii, care au anunțat că nu vor susține acest Guvern. 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE