O undiță electrică cu acumulator, 25 kg de pește și o barcă au fost ridicate de la trei locuitori ai satului Giurgiulești, aceștia fiind amendați cu câte 400 de lei fiecare pentru încălcarea regimului de frontieră, informează Politik.md.
Cazul a avut loc ieri, 28 iulie, în jurul orei 21.40, când inspectorii Sectorului Poliţiei de Frontieră Giurgiulești au depistat trei persoane în timp ce pescuiau folosind unelte interzise de lege. Bărbații au fost observați într-o barcă pe apele râului Prut, reveniți la mal. Polițiștii de frontieră au stabilit că aceștia sunt cetățeni moldoveni, cu vârste cuprinse între 24 și 33 de ani. La fel, aceştia se aflau în zonă fără avizul prealabil al Poliţiei de Frontieră şi nu deţineau autorizaţia necesară ce le-ar fi permis practicarea pescuitului.
Mai mult, persoanele pescuiau cu ajutorul unei undiţe electrice şi reuşiseră să prindă 25 kg de peşte, specia somn. Ca urmare, persoanele, peştele şi ustensilele de pescuit au fost transmise, conform competențelor, Serviciului Piscicol, pentru continuarea cercetărilor și luarea măsurilor legale ce se impun.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE