Liderul formațiunii „Partidul Nostru” a adresat acuzații față de liberal-democrați că și-ar fi făcut campanie electorală pentru parlamentarele din toamnă din bani furați de la BEM. În acest sens, politicianul a prezentat și niște copii ale unor acte, prin care afirmă că poate demonstra care sunt schemele, prin care s-au furat banii.
Usatîi susține că banii au fost sustrași din BEM prin intermdiul unor companii offshore, care au primit credite neperformante. În timpul campaniei electorale, PLDM ar fi încheiat contracte de consiliere cu o companie americană PR Greenberg Quinian Rosner Reserch.
De cealaltă parte, reprezentanții PLDM califică aceste afirmații drept „calomnioase”, iar scopul lor ar fi lovitură în PLDM”. „Este o dezinformare, care are drept scop promovarea intereselor altui stat. Prin intermediul minciunilor şi manipulărilor, acest personaj încearcă să destabilizeze situaţia din Republica Moldova şi să împiedice crearea unei alianţe de guvernare.
Declarăm cu toată responsabilitatea că nu îi va reuşi, pentru că toate relaţiile PLDM cu partenerii din ţară şi de peste hotare sunt desfăşurate transparent, în baza unor contracte şi acorduri încheiate direct cu partidul, în conformitate cu legislaţia în vigoare”, se menționează în declarație.

Menționăm, că pe cazul delapidărilor de fonduri din cadrul BEM au fost pornite mai multe dosare penale. Acestea toate se află în procedură de examinare și colectare de probe, precum și au avut loc un șir de audieri ale persoanelor vizate.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE