politik.md(UPDATE 13:51) ”Rusu a fost forțată să părăsească fracțiunea de acei care au început această destrămare a partidului. Pe noi toate aceste plecări nu ne influențează negativ absolut de loc, este important de a ne curăți de aceste lipitori, acei oameni care întâmplător, din greșeală au nimerit în rândurile noastre și au făcut totul ce este posibil și imposibil ca să-și facă carieră. Fără nici un fel de durere de suflet îi excludem din partid, ne debarasăm de ei, uităm și mergem mai departe”, a declarat liderul PCRM, Vladimir Voronin.
Prima şedinţă a Parlamentului de joi, 11 februarie, din cadrul sesiunii primăvară – vară a început cu mici surprize. Svetlana Rusu, deputat pe listele PCRM a anunţat plecarea sa din cadrul partidului şi aderarea la Partidul Moldova Unită, preşedintele căruia este ex-deputatul comunist Vladimir Ţurcan.
“Vreau să plec din PCRM şi să fac la Moldova Unită”, a menţionat Rusu. Drept replică, Maria Postoico, preşedintele fracţiunii PCRM în Parlament, a spus că Rusu a fost exclusă din partid. „Ne adresăm către doamna Rusu să depună mandatul de deputat şi să nu uite de acel soare de care a avut parte sub acoperişul PCRM şi vă urez să găsiţi alt soare sub umbrela altui partid”, a spus Postoico.
În cadrul aceleiaşi şedinţe Oleg Sîrbu a fost numit membru supleant în cadrul Partidului Democrat în locul deputatului Andrei Popov.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE