Ex-ministrul afacerilor interne, Gheorghe Papuc, a fost audiat, marți, 20 aprilie, de Procuratura Anticorupţie, fiind bănuit de abuz în serviciu soldat cu urmări grave comis de către persoane cu funcţii de răspundere din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.
Papuc este bănuit de procurori că, în perioada 2004-2008, folosind intenţionat situaţia de serviciu în interese personale, a încheiat cu directorul SPB ”Constructorul” contracte de arendă a unor încăperi nelocuibile amplasate pe str. Zelinski 15 din capitală.
Ulterior, aceste încăperi au fost transmise spre folosință comitetului raional Botanica al PCRM, prejudiciind astfel, interesele publice cu 502 700 lei. Potrivit procurorilor, aceşti bani, au fost achitaţi de MAI pentru arenda încăperilor şi plata serviciilor comunale.
De asemenea, Papuc este bănuit de procurori că ar fi dispus în decembrie 2005, transmiterea unui automobil model RAF-2203, aflat la balanța MAI, în folosinţa fracţiunii parlamentare a PCRM, prejudiciind bugetul MAI cu 326 200 lei.
Fostul ministru de interne, Gheorghe Papuc este cercetat într-un alt dosar penal, fiind învinuit de neglijenţă în serviciu în timpul protestelor din aprilie 2009, soldate cu moartea lui Valeriu Boboc.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE