În cadrul şedinţei Guvernului desfășurată, miercuri, 2 decembrie, premierul Vladimir Filat a cerut revizuirea cheltuielilor pentru desfăşurarea summit-ului CSI la Chişinău. Potrivit lui, devizul de cheltuieli, prezentat Guvernului spre aprobare, este unul exagerat şi neargumentat.
Astfel, pentru fabricarea a 60 de ecusoane, ÎS “Registru” a solicitat 66 mii 899 lei (circa 1000 dolari SUA). Totodată, chiria pentru 2 zile a Palatului Republicii a costat 129 mii lei (11,6 mii dolari SUA), iar 77 mii 618 lei (circa 7 mii dolari SUA) urmează a fi transferate din bugetul de stat bazelor auto pentru 7 mii de tone de motorină consumate.
În total, Summit-ului CSI, care a avut loc pe 8 şi 9 octombrie la Chişinău, a “costat” 900 mii. lei, dintre care 370 mii. lei au fost transferate pe contul Guvernului moldovean de către Comitetul executiv al CSI. Respectiv, Executivul de la Chişinău ar trebui să achite 530 mii lei. 
Premierul Vladimir Filat şi-a exprimat nemulţumirea în legătură cu cifrele enunţate şi a solicitat ca proiectul să fie transmis spre reexaminare.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE