Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Mariana Lucrețeanu a fost numită miercuri, 10 iulie, de Guvern în funcția de secretară de stat a Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Lucrețeanu va ocupa funcția din data de 15 iulie și o va înlocui pe fostul secretar de stat Jana Costachi.

Lucrețeanu va fi respnsabilă la Interne de reglementare migrației, de contracarare a traficului de ființe umane, drepturilor copilului, a migrației forței de muncă, evaluarea şi monotorizarea politicilor.

„Lucrețianu și-a făcut studiile la Universitatea Politehnică din București și deține studii de masterat în dezvoltarea afacerilor și relații externe. În cadrul instruirilor din țările UE, a acumulat o bună practică în gestionarea proiectelor de mare anvergură și experiență managerială.

La fel, deține experiență relevantă de colaborare în domeniul migrației și muncii cu oficiali instituționali, societate civilă și lideri din sectorul privat, în special în țările din Europa de Sud-Est, dar și Comunitatea Statelor Independente (CSI).

Este un bun cunoscător al legislației și instrumentelor de gestionare a migrației din UE, fiind direct beneficiară, dar și în calitate de specialist”, a declarat ministrul de Interne Adrian Efros.

Curtea Constituțională a validat mandatul de deputată a candidatei supleante a PAS Mariana Lucrețeanu în august 2023. Vacanța mandatului de deputat a survenit atunci în urma demisie lui Dan Perciun, care a fost numit ministru al Educației și Cercetării.

Lucrețeanu a fost cel de-a 77-a candidat pe lista PAS pentru alegerile parlamentare din iulie 2021.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE