După 11 ore de percheziții, Dodon a părăsit locuința însoțit de procurori și ofițerii SIS. Deși a încercat să facă declarații, oamenii legii i-au spus că nu are voie.

Oamenii legii au găsit zeci de mii de euro și jumătate de milion de lei. La casa părintească din Sadova au fost găsiți circa 10.000 de euro, fiind păstrați într-un plic cu inscripția „pentru PSRM”. De asemenea, acolo mai era și o recipisă prin care un oarecare Dumitru S. confirma că a primit de la Galina Dodon 25.000 de euro drept arvună „pentru utilaje de bucătărie”.

Potrivit Marianei Cherpec, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Dodon este acuzat de trădare de patrie, corupere pasivă și îmbogățire ilicită.

„Perchezițiile se efectuează și la alte locații, imobile deținute prin persoane interpuse, în cadrul dosarului penal pornit în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii prevăzute de art.324 (coruperea pasiva) art.181/2( acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală), art.337( trădare de patrie) și art.330/2 (îmbogățire ilicită)”, a declarat  Mariana Cherpec, procurorul responsabilă de comunicare cu mass-media.

Amintim că, în data de 18 mai, procurorul general interimar, Dumitru Robu, a dispus pornirea urmăririi penale în dosarul supranumit de presă „Kuliok”. Este vorba despre înregistrările video din vara anului 2019 în care fostul președinte Igor Dodon discută cu Serghei Iaralov și fostul lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, iar cel din urmă i-a transmis lui Dodon o pungă neagră .

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE