La nici doi ani de mandat, directorul Centrului Național Anticorupție, Iulian Rusu, și-a dat demisia. Despre aceasta anunță președintele Parlamentului, Igor Grosu.

„Am luat act de cererea de demisie a directorului CNA, Iulian Rusu, care a parvenit astăzi în adresa mea. Îi mulțumim dlui Rusu pentru efort. În timpul apropiat, vom veni cu propunerea pentru a numi un nou director al CNA”, a anunțat Grosu.

Totodată, șeful Legislativului a enumerat așteptările Parlamentului și ale întregii societăți de la CNA:

creșterea vitezei cu care sunt investigate actele de corupție

stoparea fluxurilor financiare ilegale

asigurarea integrității instituției prin accelerarea reformării Centrului Național Anticorupție și curățării instituției de practici și personaje nocive.

Iulian Rusu a fost numit la data de 3 februarie 2022 în funcția de director al Centrului Național Anticorupție (CNA), pentru un mandat de cinci ani. În ultima perioadă, în spațiul public au apărut mai multe disensiuni între CNA și Procuratura Anticorupție privind competențele atribuite către aceste instituții pe subiectul examinării și instrumentării dosarelor de rezonanță. Potrivit legislației, directorul Centrului Național Anticorupție este numit cu votul majorității deputaților aleși, la propunerea a cel puțin 20 de parlamentari.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE