Procedura de tranzitare a trenurilor de marfă din și spre Ucraina va fi simplificată. Rada Supremă a Ucrainei a ratificat amendamentele la Acordul dintre Guvernul Ucrainei și Executivul Republicii Moldova privind transportul feroviar, a anunţat astăzi Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale. Astfel, trenurile vor putea trece în tranzit pe tronsonul Etulia–Reni–Giurgiulești fără a fi nevoite să staționeze pentru controale suplimentare.

„Este un pas important care va permite tranzitul mai rapid de mărfuri între Moldova și Ucraina și va impulsiona exportul din și spre porturile Dunării”, a spus Spînu.

Recent, autoritățile de la București au declarat că România își va crește capacitatea de tranzit a cerealelor ucrainene de la 2 la 4 milioane de tone în fiecare lună. Anunțul a făcut de ministrul român al Transporturilor şi al Infrastructurii , Sorin Grindeanu, după discuţiile de la Galați cu înalţi reprezentanţi ai Statelor Unite ale Americii, ai Uniunii Europene, R. Moldova, Ucrainei şi României despre rutele alternative pentru transportul cerealelor din Ucraina.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE