”Eu, ca fost general de poliție, fost ministru de Interne îi propun fostului general de poliție, fostului ministru de Interne Vladimir Voronin să ne întâlnim la un talk-show, chiar și cu participarea în calitate de moderator a jurnalistului Constantin Starâș la care aș vrea să aud ceea ce au ei să spună, pentru că la orice minciună eu am argumente”, a menționat Vladimir Țurcan.
”Sunt de acord să participe și Marian Lupu, chiar va fi o emisiune foarte interesantă, dacă noi, toți trei vom prezenta datele cu argumente concrete”, a mai spus Țurcan.
Solicitat de Politik, să comenteze această idee, analistul politic Igor Boțan a spus: ”Vladimir Țurcan a lansat această propunere fiind conștient că Vladimir Voronin va respinge această idee, dar din partea lui e o propunere extraordinară, pentru că ar fi un show politic de proporții. Iar faptul că Țurcan propune acest lucru înseamnă că nu se teme de dezbateri publice pe probleme foarte sensibile, dar ar fi și o platformă bună de a se promova”.
Sigur și lui Marian Lupu i-ar conveni mult această propunere dacă ar accepta și Vladimir Voronin, spune Igor Boțan, pentru că cine a văzut looc-ul domniei sale din ultima perioadă ar vedea că acest trio în dezbateri publice ar deschide multor cetățeni ochii. Aceste persoane au făcut parte din echipa lui Voronin, un lider care a fost charismatic, dar care nu i-a dat trecere lui Lupu. Toată lumea ar vedea acest lider politic foarte obosit care are în preajma lui oameni care ar fi putut să-i fie succesori și pe care el i-a respins. O astfel de dezbatere publică l-ar face pe Voronin pierdant absolut, chiar dacă ar fi condusă de Constantin Starâș, a opinat analistul politic.   
Amintim că Marian Lupu a plecat din rândurile PCRM la 10 iunie, iar Vladimir Țurcan la 15 decembrie.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE