Drumul Soroca-Arionești-Otaci a intrat în reparație. Anunțul a fost făcut de către Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

„Guvernul construiește. Așa cum am promis, lucrările propriu-zise pe șantierul drumului Soroca-Arionești-Otaci au început. Au demarat lucrările de frezare a straturilor vechi de asfalt și cele de terasament. Următorul pas sunt lucrările la podețe. După zeci de ani de așteptare, lucrurile se mișcă iar în doi ani vom avea un drum european pe acest tronson”, a scris Spînu.

Despre renovarea traseului Soroca - Otaci s-a vorbit încă în 2013 când s-au pus bazele unui contract de finanțare, apoi am avut un proiect de reparaţie a acestuia, pornit în 2016, cu promisiuni pe 2018, după care am asistat la falimentarea companiei care semnase contractul. A fost un tronson nefinalizat care a însoțit vreo câteva guverne de la Chișinău. Mai bine de 10 ani acest drum cu greu era traversat de către cei peste 80 de mii de cetățeni din câteva localități din apropiere. Pe aici circulă unitățile de transport care duc elevii la școală, ambulanțele dar și camioanele de mare tonaj către vama Otaci și Unguri, iar șoferii spun că din cauza gropilor se defectau des mașinile.

Lucrările de reabilitare a drumului, vor fi executate de către două companii, una turca și cealaltă din Moldova, care dau asigurări ca în 3 ani porțiunea, cu o lungime de 40 de km, va arata cu totul altfel.

Valoarea proiectului de reabilitare a traseului Soroca-Arionești-Otaci, constituie 44 mil. de euro, bani acordați de Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE