Societatea pe acțiuni Energocom a câștigat licitația pentru livrarea de gaze pentru luna mai inițiată de Moldovagaz pe platforma electronică de tranzacționare administrată de BRM East Energy SRL, sucursala locală a Bursei Române de Mărfuri. Astfel, în luna mai vor fi livrate circa 20 de milioane de metri cubi de gaze, în baza unei formule stabilite de Moldovagaz, ce include indicele TTF Front Month, notează IPN.

Poitrivit unor surse de la Moldovagaz prețul metanului ar putea fi de aproximativ 300 de dolari

„Este prima licitație la care participă Energocom pe platforma BRM East Energy SRL, la licitație fiind trei ofertanți. „Prețul exact se va ști pe 1 mai, deoarece acesta este determinat de media zilnică de închidere a indicatorilor TTF pentru luna următoare (Month Ahead). Cert este că echipa Energocom are experiența și competența necesară pentru a găsi parteneri și oferte competitive pe piețele internaționale și a concura pe o piață locală din ce în ce mai liberalizată”, a spus directorul interimar al companiei, Victor Bînzari.

Pe perioada stării de urgență, Comisia pentru Situații Excepționale obliga Moldovagaz să procure gaze de la Energocom, iar în luna aprilie prețul gazului importat de Moldovagaz de la Gazprom a costat mai puțin decât Energocom procura pe piață

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE