Președintele PLDM, Vlad Filat a fost votat de către experții Centrului de Cercetări Strategice ”Politicon” drept cel mai mediatizat și influent politician al lunii setembrie, acumulând 229,5 puncte din voturile experților.
Al doilea cel mai influent a fost votat liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, care a acumulat  207 puncte din notele oferite de experții politici. Speakerul este urmat de către Vicepreședintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, care s-a situat pe locul 3, acumulând în total 201 puncte din voturi.
Pe locul 4 s-a clasat Ministrul Afacerilor Externe, Iurie Leancă care a obținut 195,5 puncte, urmat de liderul PL, Mihai Ghimpu cu 191 de puncte. Liderul PCRM, Vladimir Voronin este situat pe locul 7 obținând un punctaj de 173,5 dintre notele experților și este urmat de Bașcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal care a acumulat 161 de puncte.
Și ex-președinții R. Moldova s-au regăsit pe lista celor mai influenți politicieni ai lunii septembrie. Mircea Snegur a ocupat poziția 18, iar Petru Lucinschi a împărțit același punctaj de 106,5 cu Președintele CEC, Iurie Ciocan și Președintele autoproclamatei  Republici Nistrene, Igor Smirnov.
De menționat, că la elaborarea acetui top au participat  27 de experţi, care au acordat celor 50 de politicieni note de la 1 la 10. Criteriile de apreciere au fost : influenţa reală asupra deciziilor politice majore din ţară, popularitatea publică, vizibilitatea în sursele media și perspectivele politice.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE