Europenizarea constituţiei – soluţia pentru depăşirea crizei politice. În acest sens, comisarul european pentru extindere şi politică europeană, Štefan Füle şi-a reconfirmat sprijinul pentru aspiraţiile de integrare europeană a Republicii Moldova, luni 3 octombrie în cadrul unei întrevederi cu președintele PL, Mihai Ghimpu și primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, care se află într-o vizită de lucru la Bruxelles.
Totodată, oficialul european a menţionat că pentru realizarea acestui obiectiv este nevoie, în primul rând, de stabilitate politică şi reforme reale.
În context, a fost discutată şi situaţia din cadrul Alianţei pentru Integrare Europeană, precum şi problema lipsei de comunicare constructivă din partea opoziţiei.
Abordând problematica conflictului din stânga Nistrului, reprezentanţii Partidului Liberal au salutat revenirea la dialogul în cadrul formatului 5+2. În acelaşi timp, conducerea PL a subliniat că acest conflict nu poate constitui o barieră în calea integrării europene a Republicii Moldova, ci dimpotrivă, calea europenizării statului nostru poate servi un imbold în procesul de soluţionare a conflictului.
De menționat că, oficialul european Štefan Füle şi reprezentanţii PL au convenit să continue dialogul pe marginea problemelor abordate în cadrul întrevederii şi, în particular, asupra subiectului depăşirii crizei constituţionale.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE