Ex-ministrul Apărării, Valeriu Pleşca, ar putea candida la funcţia de primar general al Capitalei, fiind susţinut de o mişcare politică sub denumirea "Forţa a treia", formată din trei partide extraparlamentare: "Moldova Unită", mişcarea "Forţa Nouă" şi Partidul Popular Republican. Despre acestea a declarat fostul ministru în cadrul unei conferinţe de presă, marţi, 12 aprilie.  
"Spre deosebire de Alianţă, noi am reuşit să găsim metodele de compromis pentru o activitate normală. Vom  candida şi la funcţia de primar general, precum şi la cele  din cadrul Consiliului Municipal. S-a discutat despre înaintarea mea la fucţia de candidat, dar aşteptăm şi decizia dlui Ţurcan, care nu este la moment în Chişinău. Eu sunt dispus să accept asemenea ofertă, în cazul în care va fi acceptată de către toţi partenerii ", a declarat Valeriu Pleşca
Liderul Mişcării"Forţa Nouă" a declarat că se află în proces de discuţii şi cu alte partide extraparlamentare, precum Partidul Ecologist ”Alianţa Verde” şi Partidul Muncii, pentru a participa împreună la alegeri.
Potrivit liderului, în câteva urmează a fi semnat un acord cu privire la formarea noului bloc politic ”Forța a treia”, în care îşi vor pune semnăturile: președintele PMU,Vladimir Țurcan, liderul PPR,Nicolae Andronic, şi liderul mişcării "Forţa Nouă", Valeriu Pleşca.
 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE