Premierul, Natalia Gavrilița a oferit un comentariu legat de situația de la Combinatul de panificație „Franzeluța”, acolo unde angajații protestează, deja, câteva zile, fiind nemulțumiți de noul director al întreprinderii. Premierul a dat de înțeles că rezultatele concursului se înscriu în cadrul legal, și că trebuie să se vadă ce substrat au învinuirile care se aduc. Totodată, Natalia Gavrilița spune că situația la „Franzeluța nu este una bună sub aspectul gestionării corecte a  fondurilor întreprinderii.

„Noi avem o comisie care a organizat acest  concurs, care are înregistrate interviurile, are toate dosarele complete, a examinat toate informațiile care au venit la comisia de concurs, au examinat și contestațiile care au fost. Este răspunderea lor să ia cele mai bune decizii, vorbim de Comisia de concurs. Trebuie să vedem de unde vin aceste învinuiri, câtă factologie este în aceste acuzații, de ce sunt atât de încinse spiritele la „Franzeluța”. Noi ne amintim de investigațiile jurnalistice despre anumite contracte care erau la „Franzeluța”. Eu pot să vă spun că există o decizie a Consiliului de Administrare referitor la procurarea unor unități de transport pentru ca să nu se cheltuie niște bani pentru un contract de transport. Întrebarea mea este de ce nu se folosesc aceste mașini. Cine se face responsabil de neîndeplinirea unor decizii ale Consiliului de Administrare. „Franzeluța” trebuie să prezinte un raport, să ne spună de ce administrează fonduri într-un anumit fel, cum au fost administrate. Trebuie să vedem care sunt preocupările referitor la o  persoană cu experiență în sectorul privat în gestionarea întreprinderilor, care a trecut o comisie de concurs la APP”, a menționat Natalia Gavrilița la PRO TV.

 Comisia de concurs, în cadrul APP, a ales  noul director general al Combinatului de panificație din Chișinău SA „Franzeluța”. Acesta este fostul șef de la TV8 Andrei Beșliu. Franzeluța este cel mai mare producător de pâine din  Moldova cu peste 1300 de angajați.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE