„Aliaţii lui Ţopa transformă victimele în infractori, iar infractorii scapa”, a declarat prim-vicepreşedintele parlamentului, Vlad Plahotniuc, citat de site-ul www.inprofunzime.md. El a reacţionat astfel la acuzaţiile aduse de către controversatul Sergiu Mocanu, care susţine că dosarul intentat lui Victor Ţopa privind sechestrarea de persoane şi ameninţarea cu răfuiala fizică a partenerului de afaceri şi condamnarea acestuia cu o pedeapsă de 10 ani, este un dosar politic.

Anterior, acest site l-a citat Liderul PL, Mihai Ghimpu, a confirmat faptul că Victor Ţopa a fost şi la dânsul, pe când ocupa funcţia de preşedinte interimar al Republicii Moldova, în căutare de protecţie politică. Asta după ce a apelat la alte partide parlamentare.
Săptămâna trecută Victor Ţopa a fost condamnat cu închisoare pentru un termen de 10 ani pentru sechestrarea şi ameninţarea cu răfuială fizică a partenerului de afaceri Galina Proidisvet, de la care, prin ameninţări, a sustras un pachet de acţiuni a unei bănci din Republica Moldova în valoare de 9 000 000 de dolari SUA.
Anterior, în cadrul unei conferinţe de presă, Galina Proidisvet a povestit presei cum a fost sechestrată. Ea a spus că a fost reţinută de două persoane care nu s-au legitimat şi a fost adusă
într-un sector de miliţie din Moscova, unde i-a fost sugerat să se întâlnească imediat cu doi intermediari să cedeze pachetul de acţiuni, pentru a nu-şi crea probleme. Ea a spus că „aşa ceva nu  i-ar dori nimănui – timp de cinci ore nimeni din rudele sale nu a ştiut nimic despre ea”.
“Realizând că această reţinere nu este o glumă de prost gust şi că există un pericol iminent şi real pentru securitatea mea şi a familiei mele, am acceptat să mă întâlnesc cu intermediarii”, a spus Proidisvet, menţionând că “pe parcursul discuţiei ei au exercitat o puternică presiune psihologică prin ameninţare spunându-mi că sunt bunică şi mamă şi că în Moscova există multe cazuri când rudele suferă fizic”. „Intermediarii mi-au spus că am nepoţi şi că trebuie să mă gândesc la securitatea mea şi a lor”, a spus Proidisvet.
În luna septembrie a acestui an, Victor Țurcan, fostul președintele Victoriabank a organizat o conferință de presă în care a declarat că "Viorel și Victor Țopa sunt niște bandiți, care acum 4 ani, prin escrocherie și-au însușit 14% din acțiunile Victoriabank. Potrivit lui, abia peste câțiva ani, „luându-și inima în dinți”, adevărații acționari, adică fostul vicepreședinte al Victoriabank și cumnata lui Țurcanu, Galina Proidisvet, soția lui Țurcanu - Valentina Țurcan și compania Profinanțe SRL, au ignorat amenințările și prin judecată, și-au redobândit pachetul de acțiuni".

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE