Noul tarif la apă și canalizare pentru locuitorii capitalei nu a intrat în vigoare. Astfel, locuitorii capitalei continuă să achite în continuare 10,7 lei/m3. Motivul pentru menținerea tarifului este că autoritățile municipale nu au transmis hotărârea spre publicare în Registrul de stat al actelor locale. Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de către șeful Oficiului teritorial Chișinău al Cancelariei de Stat, Ion Ciumac.

Demnitarul a precizat că în conformitate cu prevederile legislației, Primăria avea la dispoziție cinci zile pentru a semna hotărârea Consiliului municipal Chișinău din 25 noiembrie și cinci zile pentru a trimite documentul spre publicare în Registrul de stat al actelor locale. Chiar dacă au trecut deja 10 zile, documentul așa și nu a fost plasat.

„Au trecut acele 10 zile de când proiectul urma să fie plasat în Registrul de stat al actelor locale. Astăzi mi s-a comunicat că încă nu a fost plasată această decizie. În acest sens încă nu a fost inițiat controlul”, a menționat Ciumac.

În acest sens, susține șeful Oficiului, hotărârea votată de CMC nu constituie, la ora actuală, un act administrativ și nu are valoare juridică.

Amintim că, Consiliul municipal Chișinău a votat majorarea tarifului la serviciile de alimentare cu apă și canalizare. Astfel, tariful mediu pentru consumatori ar urma să ajungă la 23,69 lei/m3.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE