Instigatorul moral al hărţuirii la care sunt supus eu şi familia mea nu este nimeni altul decât fostul meu lider de partid, premierul Vlad Filat. Declarația a fost lansată de către fostul ministru al Justiţiei și actualul judecător la Curtea Constituţională, Alexandru Tănase luni, 22 august, în cadrul unei conferințe de presă.
“Cultele sunt înregistrate de către autorităţi şi nu de către persoane. Au apărut în faţa casei mele, mi-au speriat şi copii care dormeau încă la acea oră”, a spus Tănase, pe un ton deloc calm.
Potrivit acestuia, Vlad Filat, face presiuni asupra sa, fiind legate de avizul Curții Constituționale legat de modificarea art. 78 din Constituție privind modalitatea alegerii șefului statului.
Alexandru Tănase susține că problema înregistrării cultului Islamic există deja de șapte ani, iar R. Moldova a fost deja condamnată la CEDO pentru neîregistratrea unui cult religios. “Totul ar fi decurs altfel dacă în cadrul vizitei de la mitropolia Moldovei, premierul Vlad Filat nu ar fi lăsat să se înţeleagă că înregistrarea acestui cult este ilegală şi o va revizui. Ulterior, nici înregistrarea nu a fost anulată, cred că din motiv că a fost una legală”, a mai spus Tănase.
Prezenți la conferință, reprezentanții "Pro Ortodoxia" au negat spusele fostulului ministru, iar Vlad Filat,  deocamdată, nu a comentat aceste acuzațiile.
De menționat că, în această dimineață, un grup de tineri au protestat, în fața casei fostului ministru al Justiției, arătând astfel, nemulțumirea față de aducerea islamului în Republica Moldova, religie legalizată de Alexandru Tănase, când acesta acupa funcția de ministru al Justiției.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE