Potrivit datelor preliminare, după prelucrarea datelor acumulate până la orele 19:00, PCRM a acumulat 45,5 la sută din voturile alegătorilor, PL şi PLDM - câte 13,9 la sută şi AMN - 10 la sută din scrutin.
Datele Exit Poll-ului mai arată că pentru Partidul Democrat (PD) au pledat 3,8 la sută din alegători, pentru Partidul Social Democrat (PSD) - 3,2 la sută, Partidul Popular Creştin Democrat (PSD) a acumulat 2,8 la sută din scrutin, Uniunea Centristă din Moldova (UCM) - 2,8 la sută, iar Mişcarea "Acţiunea Europeană"  (MAE) - 1,2 la sută.
În cadrul Exit Poll-ului, până la orele 19:00 au fost intervievate 18 mii de persoane, dintre care 46 la sută sunt bărbaţi şi 55 la sută - femei. Marja de eroare a sondajului este de 1%.
La sondaj au participat 18.000 persoane care au votat la 200 secții de votare din toată țara. Marja de eroare a sondajului este de plus/minus 1%. Anterior, mai mulți lideri de opziție acuza Institutul de Politici Publice de manipulare și trucaj de cifre. Studiul este finanțat de fundația Euro Asia.
Rezultatele sondajului Exit Poll, efectuat la ieșirea de la urne de către Institutul de Politici Publice până la orele 19:00.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE