Premierul Pavel Filip a luat atitudine după ce unul din executorii judecătorești a fost achitat de instanța de judecată. Asta deși executoarea ar fi participat la spălarea unei sume importante de bani, prin intermediul băncilor din R. Moldova, informează Politik.md.
„Zilele acestea am fost surprins să aflu că unul din executorii judecătorești a fost achitat de instanță. Nu venim cu acuzații, dar vreau să vă rog dle ministru Cibotaru să utilizați calitatea de membru al CSM și să propuneți niște verificări din partea Inspecției Judiciare, prin prisma respectării procedurii prevăzute de lege”, a declarat Pavel Filip, în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului. 
Reacția premierului vine după ce executorul judecătoresc, Svetlana Mocan, a fost achitată de către Judecătoria Buiucani. Asta deși femeia a fost învinuită de procurori că ar fi participat la spălarea de miliarde de dolari din Federația Rusă, prin intermediul băncilor comerciale din R. Moldova. De asemenea, executoarea a fost învinuită că a dispus executarea ilegală a unor decizii judecătorești, deși nu avea toate actele în regulă. De asemenea, prin conturile Svetlanei Mocan ar fi trecut sume importante de dolari proveniți din Federația Rusă. Acest lucru a fost reflectat într-o investigație realizată de jurnaliștii de la Rise Moldova. 
În această privință, Procuratura a anunțat că va ataca decizia în instanța superioară. Oamenii legii cer pedeapsă cu închisoarea pentru executorul judecătoresc. 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE