Caz șocant din Afganistan. Preşedintele țării, Hamid Karzai a iertat joi o femeie condamnată la 12 ani de închisoarepentru că a făcut sex în afara căsătoriei, după ce a fost violată de o rudă, informează AP.
Potrivit sursei, purtătorul de cuvânt al preşedintelui afgan a anunţat că femeia de 19 ani a acceptat să se căsătorească cu violatorul său.
Victima, Gulnaz, a povestit cum soţul verişoarei sale, cu haine murdare, a intrat în casă,  închizând ferestrele şi uşa. Chiar dacă a început să ţipe, strigătele ei de ajutor nu au putut fi auzite, deoarece bărbatul i-a pus mâna la gură. În urma violului, femeia a rămas însărcinată şi a dat naştere copilului în spatele gratiilor.
În susținerea acesteia, 5.000 de persoane au semnat recent o petiţie, prin care îi cereau președintelui Karzai eliberarea femeii.
Asociated Press mai scrie, că 87% din femeile din Afganistan se plângeau de abuzurile sexuale din cadrul propriilor familii, iar circa 60% dintre căsătorii sunt forţate. Chiar dacă legea le interzice, 57% dintre mirese au sub 16 ani. 
Multe dintre aceste fete sunt oferite drept plată pentru ipoteca unor imobile, sau ca o răscumparare a unei greşeli, o decontare a unei datorii. Din această cauză, Afganistanul este singura ţară din lume cu o rată de suicid mai mare în rândul femeilor decât a bărbaţilor.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE