Liderul PDM, Marian Lupu a declarat vineri, 2 decembrie, că va candida la funcția de Președinte al R. Moldva și va începe procesul de pregătire a dosarului. El a mai afirmat că săptămâna viitoare dosarul urmează a fi depus Comisiei de profil, timp fiind puțin până la data de 16 decembrie.
În privința șanselor sale, însă, liderul este puțin mai rezervat.
”Dacă intenția unor grupuri de deputați este de a nu participa la vot și nu se va asigura cvorumul, evident că această procedură poate să dureze la nesfârșit. Dar totodată norma legală vine să responsabilizeze corpul de deputați”, afirmă Marian Lupu.  
De cealaltă parte, liderul fracțiunii liberal-democrate, Valeriu Streleţconsideră posibilă acordarea votului din partea fracțiunii sale pentru actualul candidat al AIE, însă propune o reformatare a guvernării.
Liderul opoziției însă, Vladimir Voronin este foarte indignat de faptul că unii dintre deputații fracțiunii sale sunt presați de către deputații AIE să voteze candidatul la Președinție. Potrivit spuselor sale, deocamdată PCRM nu va înainta vreun candidat pentru această funcție.
De menționat, că la 18 noiembrie urma să fie ales Președintele, însă alegerile au fost amînate din lipsă de candidați. Pentru a evita un asemenea fapt, deputații au aprobat o lege, care prevede stabilirea unei noi date de scrutin, în termen de 30 zile de la ultima tentativă de alegere a Șefului statului.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE