Primarul general al Chişinăului, Dorin Chirtoacă, a solicitat intensificarea măsurilor pentru prinderea şi sterilizarea câinilor vagabonzi. Edilul a readus această discuţie, astăzi, 8 iunie, în cadrul şedinţei de lucru a Consiliului Municipal. Subiectul câinilor maidanezi a fost analizat din nou după ce săptămâna trecută a fost înregistrat un caz de deces, provocat de maidanezi.
Locuitorul capitalei, Victor Cogut, a fost sfâşiat de maidanezi. El a fost înmormântat sâmbătă, 6 iunie la cimitirul „Sfântul Lazăr” din municipiul Chişinău.
Primarul de Chişinău a declarat că maidanezii nu sunt împuşcaţi ca altădată, ci sunt prinşi, sterilizaţi, apoi duşi în azilul de câini, iar unii sunt transmişi spre adopţie.
La rândul său, şeful ÎM „Regia Autosalubritate”, Tudor Maniv a informat că grupurile de intervenţie ale întreprinderii şi-au modificat programul de activitate, astfel încât vor activa şi pe parcursul zilei. Până acum câinii erau prinşi pe timp de noapte şi în orele dimineţii. La moment sunt formate 6 grupuri de intervenţie, 5 dintre care lucrează în sectoare şi unul verifică centrul capitalei şi zona Aeroportului. Tudor Maniv a informat că s-a luat decizia pentru demararea lucrărilor de construcţie a azilului pentru câinii vagabonzi.
În context, primarul general Dorin Chirtoacă, şi-a exprimat regretul că proiectul de sterilizare a câinilor, iniţiat în luna martie de Fundaţia austriacă Vier Pfoten, este tergiversat din cauza introducerii sistemului de vize pentru cetăţenii români. După ce au plecat în vacanţa de Paşti, reprezentanţii Fundaţiei n-au mai putut reveni la Chişinău. Organizaţia Vier Pfoten anunţase că, în decurs de 2 luni, urmau să sterilizeze câte 35 de câini pe zi.

Potrivit datelor neoficiale, în capitală sunt peste 20 de mii de câini vagabonzi.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE