Tarifele pentru prestarea serviciilor poștale se vor scumpi cu 30%. În acest sens, Guvernul a aprobat o hotărâre în carul ședinței de astăzi, 31 octombrie, anunță Politik.md.

Potrivit ministrului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Pavel Filip, necesitatea operării acestor scumpiri ține de faptul că au fost scumpite tarifele la energia electrică, combustibul și la unele piese de schimb.
 
Însă, nu toate tarifele se vor scumpi. Unele vor rămâne cu prețul vechi, precum: coletele cu greutate de peste 500 de grame, precum și înlesnirile de 50% pentru tarifele la imprimate expediate pe adresa bibliotecilor şi cele ce conţin ediţii periodice pentru copii.
 
Tarifele sînt identice atît pentru persoanele fizice, cât şi pentru cele juridice. Din volumul total al poştei de scrisori naţionale, circa 90% reprezintă poşta de scrisori expediată de agenţi economici şi doar 10% - cea expediată de persoane fizice.
 
Potrivit lui Filip, în prezent, tariful pentru expedierea unei scrisori de 20 de grame este de 1,20 lei, pe când costul serviciului este de 1,75 lei. Astfel, aplicând tarifele în vigoare, "Poşta Moldovei" a înregistrat pierderi de peste 10 milioane de lei, în anul 2011, iar în anul 2012 pierderile estimative vor constitui circa 17 milioane de lei.
 
Noile tarife vor intra în vigoare la 15 zile, după publicarea deciziei în Monitorul Oficial.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE