Preşedintele Alianţei „Moldova Noastră” (AMN), Serafim Urecheanu, si deputatul AMN, Ion Pleşca, au depus la Judecătoria sectorului Rascani din Chişinău cate o plângere, prin care solicita sa fie traşi la răspundere procurorul general, Valeriu Gurbulea, si vice-ministrul de interne, Valentin Zubic, pentru inculcarea prezumţiei nevinovatei si defăimare.

La aceeaşi Judecătorie, Ion Pleşca a depus o cerere de chemare in instanţa împotriva lui Iurie Rosca si „a unora dintre instituţiile media controlate de acesta": Eu TV si GP Flux, invocând „apărarea onoarei, a demnităţii si a reputaţiei profesionale". In cerere se anunţa ca recompensele morale, in valoare sumara de 400 001 lei, sa fie transferate la contul Spitalului de psihiatrie din oraşul Codru, pentru susţinerea activităţii acestuia.

La 22 ianuarie, Serafim Urecheanu si Ion Pleşca au depus la Judecătoria sectorului Centru, o cerere pentru apărarea onoarei, a demnităţii si a reputaţiei profesionale, cu chemarea in instanţa a lui Valeriu Gurbulea si Valentin Zubic.

„Decizia domnilor Urecheanu şi Pleşca de a apela la justiţie are drept scop sa demonstreze încrederea lor absoluta in propria nevinovăţie si sa condamne autorii de acuzaţii, pe cat de grave, pe atat de false", se arata in comunicatul de presa al AMN.

Procurorul general si vice-ministrul de interne au anunţat la 15 ianuarie ca a fost pregătit un atentat la viata lui Iurie Rosca, insa killerul angajat a renunţat si l-a anunţat telefonic pe Rosca despre acest lucru. Potrivit PG si MAI, asasinul ar fi contactat telefonic in repetate rânduri cu Serafim Urecheanu, Ion Pleşca, si fostul director al Serviciului de Securitate si Informaţii, Valeriu Pasat, aflat la Moscova. La 16 ianuarie, deputaţii AMN au prezentat jurnaliştilor imagini video, care ar demonstra, potrivit lor, ca politia a plasat corpuri delicte in localul unde presupusul asasin ar fi primit o parte din bani si pistolul. Peste o săptămână, PG si MAI au infirmat declaraţiile AMN precum ca politia ar fi fabricat probe in cazul pregătirii omorului lui Iurie Rosca.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE