După un an şi jumătate de arest preventiv, cei 6 inculpaţi în dosarul Heroina şi-au aflat sentinţa, miercuri, 22 octombrie. Fostul şef de la Misiuni Speciale, Corneliu Savca a fost găsit vinovat pe 5 capete de acuzare pentru favorizarea transportării drogurilor, pentru fals de acte, abuz şi neglijenţă în serviciu şi exces de putere. Fostul subaltern al lui Savca, Dumitru Moiseev a fost condamnat la 5 ani şi 6 luni de puşcărie.
Şi cei doi cetăţeni turci au fost declaraţi vinovaţi. Şoferul care se afla la volanul microbuzului cu 200 de kilograme de heroină, Karalar Murat a fost condamnat la 13 ani de detenţie pentru transportarea drogurilor, iar celălalt cetăţean turc, Cernit Murat, la 2 ani şi 9 luni pentru favorizarea circulaţiei drogurilor.
Decizia instanţei i-a nemulţumit pe inculpaţi.
Alţi doi foşti poliţişti, Valeriu Ohladciuc şi Ruslan Ţopa au fost achitaţi şi eliberaţi din sala de judecată.
Cei 6 inculpaţi în dosarul Heroina au fost arestaţi preventiv acum un an şi jumătate, iar dosarul a fost pus pe rol în urmă cu un an. Inculpaţii au fost acuzaţi de facilitarea transportării a 200 de kilograme de heroină pe teritoriul Moldovei. De fiecare dată, ei s-au declarat nevinovaţi. Atât foştii poliţişti cât şi cetăţenii turci susţineau că de vină este fostul procuror general, Valeriu Gurbulea şi fostul director SIS, Artur Reşetnicov.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE