De doi ani politicienii de la Chișinău ne tot bat la cap că alegerile anticipate sunt o catastrofă pentru Republica Moldova și, totuși, în 2 ani am avut parte de două ori de anticipate, adică de acele „catastrofe” și un referendum tot atat de îngrozitor si acesta.

După aceasta perioada dominata de incertitudine și haos politic iată că odată cu ieșirea celor trei comuniști din fracțiunea așa numitului grup Dodon, o luminiță parcă a apărut la capătul tunelului numit „Criză Politică și Constituțională”. Dar și de data aceasta fabula AIE și-a spus cuvântul, liberalul Mihai Ghimpu a pus coarnele în pământ și a declarat că nu își va da votul nici în ruptul capului pentru Zinaida Greceanâi. Oficial, liderul Partidului Liberal spune că motivul nu e scaunul de speaker care le revenea celor de la PL conform acordului alianței. Mai mult decat atat, Ghimpu îi amintește fostului premier declarațiile și acțiunile guvernului din  ziua și de după 7 aprilie, că guvernarea comunistă a lăsat țara într-o criză economică profundă, mai apoi aminteste de faptul că Zinaida Greceanâi a făcut parte din echipa lui Vladimir Voronin și încă de zece ori mai multe motive lipsite de fond.

În același timp Mihai Ghimpu se pronunță pentru candidatura lui Marian Lupu. Dar, sa ne amintim ce a fost acum trei ani. Nu Marian Lupu spunea ca și Vladimir Voronin că ceea ce se petrecea în Piața Marii Adunări Naționale în data de 7 aprilie seamănă a lovitură de stat? Nu același Marian Ilici Lupu spunea că prezența drapelului României pe acoperișul preșidenției înseamnă că acest stat este implicat în acele tragice evenimente? Nu Marian Lupu oferea prezidiul Parlamentului pentru ca Guvernul să poată prezenta bugetul atunci când deputații AMN-iști blocau tribuna? Da, chiar el, Marian Ilici Lupu! De ce Mihai Ghimpu face o diferență între ex comunistul Lupu și ex comunista Greceanâi, care nici măcar nu a fost membră a PCRM ci doar deputat în fracțiunea acestui partid? Istoria ne arată că ambii politicieni au mers pe același drum pe care și colegul lor Igor Dodon l-a parcurs. Atunci care e diferența între Marian Ilici Lupu și Zinaida Petrovna Greceanâi? Și unul și celălalt au părăsit corabia lui Vladimir Nicolaevici Voronin în momente cheie, așa că din punctul de vedere al argumentelor lui Mihai Ghimpu ambii pot fi puși pe același cântar. Unica diferență dintre ei este că unul încălzește fotoliul  ce i-a revenit PL-ului conform acordului de constituire AIE. Atunci întrebarea este: „Se dezice Mihai Ghimpu și de seceră sau doar de ciocan?”

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE