Rusia a trimis sute de consilieri militari și tehnicieni în provincia siriană Latakia, unde aceștia vor construi o pistă. Informația a fost făcută publică de observatorii organizației Syrian Observatory for Human Rights, cu sediul în Marea Britanie, comunică Politik.md.
Observatorii fac trimitere la sursele proprii din rețeaua civilă, militară și medicală din regiune. Potrivit acestora, de pe noua pistă, localizată în apropiere de aeroportul militar Hmaymeen, vor putea decola inclusiv aeronave de mare capacitate. "Rușii nu permit militarilor și civililor sirieni accesul în zona în care au loc construcțiile” - spun observatorii citați de Censor.net.ua.
Observatorii au remarcat, de asemenea, că experții ruși încearcă să afle despre posibilitatea de a construi o pistă lungă la aeroportul internațional din Damasc.
Amintim că anterior mass-media a relatat despre intenția Rusiei de a construi o bază aeriană pentru aeronavele sale militare. În context, Bulgaria a anunțat că refuză să permită avioanelor rusești să treacă prin spațiul său aerian, în drumul lor spre Siria.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE