Trei poliţişti de la Regimentul „Scut”, care în 2005 au bătut până la moarte o persoană în incinta Comisariatului de Poliţie Ciocana, au primit pedeapsa închisorii cu executare.
Potrivit actelor de învinuire, în decembrie 2005, inculpaţii au aplicat unei persoane, pe care au adus-o la comisariat, mai multe lovituri. În urma leziunilor grave cauzate, victima a decedat peste două zile.
În februarie 2009, inculpaţii au fost achitaţi irevocabil de sub învinuirea comiterii depăşirii atribuţiilor de serviciu soldate cu urmări grave, pe motiv că fapta nu a fost săvârşită de inculpaţi, decizia instanţei fiind contestată de către procuror.
Acest caz ajuns şi în vizorul CEDO, care a constatat un şir de încălcări atât materiale, cât şi procedurale, iar în rezultatul utilizării repetate de către procurori a căii extraordinare de atac, prin Decizia Curţii Supreme de Justiţie din decembrie 2012, s-a dispus rejudecarea cauzei de către aceeaşi instanţă, în alt complet de judecată.
În septembrie curent, prin decizia Curţii de Apel Chişinău, inculpaţii au fost condamnaţi la câte 6 ani închisoare fiecare şi privaţi de dreptul de a ocupa funcţii de răspundere în organele MAI pe un termen de 2 ani.
Decizia Curţii de Apel este definitivă, dar poate fi supusă recursului la Curtea Supremă de Justiţie.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE