Deoarece R. Moldova nu are o reprezentanţă diplomatică oficială în Japonia, mai mulţi cetăţeni moldoveni s-au adresat Federaţiei Ruse cu rugămintea de a le acorda suport în evacuarea cetăţenilor R. Moldova aflaţi pe teritoriul Japoniei.
Conform datelor oficiale, în Japonia se află până la 20 moldoveni. Aceştia se pot adresa la ambasada Federaţiei Ruse din Tokyo, sau la una din consulatele ruse din oraşele : Osaka, Sapporo sau Niigataim. Cetăţenilor li se va acorda ajutor imediat pentru reîntoarcerea în  Moldova, apelând la numărul de telefon al ambasadei Rusiei, sau la adresa de e-mail:embassy@u01.gate01.com.
De menţionat, că săptămâna trecută, ministrul Afacerilor Externe al R. Moldova, Iurie Leancă a solicitat Guvernului României să acorde asistenţă consulară cetăţenilor moldoveni aflaţi în Japonia. Acest lucru, confirmat de către ministrul de Externe al României, Teodor Baconschi, s-a datorat implicării misiunii diplomatice româneşti care au intervenit imediat la solicitarea unor cetăţeni moldoveni.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE